Kirjoittanut annihaa | 30/06/2011

Raparperipiirakka toscakuorutuksella

Juhannuksena aikomukseni oli tehdä raparperipiirakka, jossa raparperia keitetään ja laitetaan taikinan väliin. Päälle ripotellaan raparperin paloja ja mantelilastuja.

Raparperia keittäessä sain idean, miltä maistuisi toscapiirakka raparperilla tai oikeastaan raparperipiirakka toscakuorutuksella? Pakko se oli testata. Koska olin mökkioloissa, osa mantelilastuista korvaantui kaurahiutaleilla ja pohjan vatkattuani tajusin, että piirakkaa tulee pellillinen. Lopputulos oli erinomainen eikä vaadi vaniljakastiketta, vaikka kuvissa sitä onkin tarjolla.

raparperipiirakka

Raparperipiirakka toscakuorutuksella

Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
1 dl margariinisulaa
2 dl kevyt kermaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

Vatkaa sokeri ja munat. Lisää joukkoon margariini ja kerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Levite pelille, jossa on korkea vuoka. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, jolloin pohja on puolikypsä.

Raparperitäyte:
7 dl raparperia
1 dl siirappia
2 rkl perunajauhoja
0,5 tl kanelia

Kuumenna seosta kattilassa, kunne se sakenee. Jäähdytä.

Toscakuorutus
150 g voita
1,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
160 g mantelilastuja
2 rkl kuohukermaa

Kiehauta ainekset kattilassa.

Kaada raparperiseos puolikypsän pohjan päälle. Levitä päällimmäiseksi toscakuorutus. Paista 200 asteisessa uunissa, kunnes pinta on kullan keltainen (noin 15 min). Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
raparperipiirakka


Jätä kommentti

Kategoriat